• NEWS

 • Working grant for proven talent


  19.07.2016

  Toekenningen Werkbijdrage Bewezen Talent

  Onlangs ontvingen 23 beeldend kunstenaars een Werkbijdrage Bewezen Talent, een bijdrage bedoeld voor kunstenaars die minstens zes jaar een beroepspraktijk hebben.

  Dit zijn: Hans Biezen, Peter Bogers, Mattijs van den Bosch, Bram Braam, Jakup  Ferri, Peggy Franck, Antonio Jose Guzman Jaramillo, Jeanne van Heeswijk, Iris Kensmil, Gerard Kodde, Joep van Liefland, Ulrike Möntmann, Barbara Polderman, Karen Sargsyan, Tomo Savić – Gecan, Marike Schuurman, Paul Segers, Sandro Setola, Ronald van Tienhoven, Wouter Venema, Coen Vunderink, Ineke Wertheim en Ina van Zyl.

  De werkbijdrage is een tegemoetkoming in de kosten van materiaal, tijd en diensten van derden en kan gebruikt worden voor de ontwikkeling van nieuw werk. Ook kan deze besteed worden om een opdracht uit te voeren of deel te nemen aan tentoonstellingen en manifestaties in binnen- en buitenland. De bijdrage is 36.000 euro voor een periode van minimaal 24 maanden en kan een keer in de vier jaar worden gehonoreerd. De bijdrage kan op ieder moment van het jaar worden aangevraagd.

  Doel van de Werkbijdrage Bewezen Talent is het stimuleren van het oeuvre, cultureel ondernemerschap en zichtbaarheid, zodat werk ontstaat dat een betekenisvolle bijdrage kan leveren aan de hedendaagse beeldende kunst in Nederland.